Bio-kutak logo

OLJUŠTENA HELJDA

OLJUŠTENA HELJDA

Šifra: 416

280 RSD

Jedinica mere: kilogram

Pakovanje: Roba na merenje

OLJUŠTENA HELJDA

Opis:

Heljda kao doručak, prilog ili poslastica. Ona je jedna od najstarijih žitarica. Lako se priprema i kao prilog možete je poslužiti uz razna jela od povrća, mahunarki, ...Možete napraviti kašu od heljde, ili je dodati u čorbu. Mlado zrnevlje heljde može se ostaviti da isklija. Ona je izuzetan izvor hlorofila, vitamina i enzima. 100g heljde namočiti u vodu 3-4 sata, potom, višak vode ocediti i ostaviti na sobnoj temperaturi (najpovoljnija je ona od 19 do 21°C) od 2 do 4 dana ona će isklijati. Heljda se koristi spolja, za kožu koja je u nekoj vrsti zapaljenja ili u slučaju opekotina. Napraviti oblogu od tostiranog brašna heljde pomešanog sa sirćetom. Ne sadrži gluten, te je mogu slobodno koristiti i osobe koje pate od celijakije.

Nutritivne vrednosti:

Energetska vrednost 1401 kJ/ 335 kcal Masti ukupno 3.10 g, od toga zasićene masti 0.67 g, ugljeni hidrati 70.59 g, od toga šećeri 2.6 g, proteini 12.62 g

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.