Bio-kutak logo

MUSKOVADO LIGHT 500g

MUSKOVADO LIGHT 500g

Šifra: 5310099000092

550 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: VITALIA

Zemlja porekla: MAURICIUS

MUSKOVADO LIGHT 500g

Opis:

Smeđi šećer Muskovado je nerafinisani šećer od trske, kod kog se melasa ne uklanja. Obično se on označava kao svetao (sa manje melase) ili taman (u obrnutoj varijanti). Njegova tekstura je kao mokri pesak, vlažan i blago lepljiv. Kada ga okusite, prvo ćete osetiti slatkoću, koja se nakon toga brzo rastvara u bogatu biljnu gorčinu. Malo podseća na voćni ukus ili ukus karamele, što dovodi do izgradnje mnogo komplikovanijeg profila, nego kod običnog belog šećera ili čak drugih vrsta smeđeg šećera. On ostavlja intrigantan ukus. Muskovado sadrži veće nivoe različitih minerala, nego obrađeni beli šećer i od nekih se smatra zdravijom opcijom.

Sastav:

Šećerna trska.

Uputstvo:

Koristite ovaj veoma vredan zaslađivač u receptima koji naglašavaju njegove komplikovane, ali fine arome, kao što su kolači sa đumbirom, mafini, sladoled, obični kolači i drugo. Dobro se slaže sa čokoladom i može da se meša i u kafi.

Nutritivne vrednosti:

Hranljiva vrednost na 100g proizvoda: Energija (kJ): 1540 Energija (kcal): 368 Masti: 0.2 Ugljeni hidrati (g): 98.4 od kojih seceri (g): 98.4 Proteini (g): 0.3

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.