Bio-kutak logo

MAKARONE OD SPELTE ORGANSKE 400g

MAKARONE OD SPELTE ORGANSKE 400g

Šifra: 29

290 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: S.Z.T.R. TIMI

Zemlja porekla: SRBIJA

MAKARONE OD SPELTE ORGANSKE 400g

Opis:

DO ISTEKA ZALIHA Sorte spelte ili krupnika imaju bitno viši sadržaj belančevina, masti i dijetetskih vlakana od drugih žitarica. Zrno spelte u idealnom odnosu sadrži belančevine, ugljene hidrate, masti, mineralne materije, vitamine i celulozu. Naročito je zanimljivo i to da su dijetetska vlakna spelte lako rastvorljiva u vodi, što omogućava dobru resorpciju hranljivih materija u organizmu. Belančevine su sastavljene od aminokiselina, a od 20 aminokiselina 8 su esencijalne, i neophodno ih je uneti hranom, jer ljudski organizam nije sposoban da ih proizvede. Zrno spelte sadrži znatno više esencijalnih aminokiselina leucina, metionina i fenilalanina u poređenju sa običnom pšenicom.

Sastav:

Organsko brašno od celog zrna 100% spelte i voda.

Nutritivne vrednosti:

Energetske vrednosti 1550 kJ/366 Kcal Masti 4 g, od toga zasićene masnih kiselina 0.7 g, ugljenih hidrata 70 g, šećera 1.5 g, proteina 12.5 g, so 10.1 g

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.