Bio-kutak logo

ČIPKA OD SPELTE ORGANSKE 300g

ČIPKA OD SPELTE ORGANSKE 300g

Šifra: 28

240 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: S.Z.T.R. TIMI

Zemlja porekla: SRBIJA

ČIPKA OD SPELTE ORGANSKE 300g

Opis:

Spelta ima značajno veći sadržaj dijetetskih vlakana, masti i belančevina od drugih žitarica. Sadržaj belančevina, masti, ugljenih hidrata, vitamina, minerala i celuloze u zrnu spelte je idealan. Dijetetska vlakna ove žitarice su vrlo lako rastvorljiva u vodi, a samim tim omogućavaju dobru asorpciju hranljivih materija u organizmu. Belančevine u spelti su sastavljene od 20 aminokiselina, od kojih su 8 esencijalne. One bitne koje ulaze u sastav spelte su: triptofan, fenilalanin, leucin, izoleucin, metionin i cistein. Saržaj mineralnih materija u spelti je značajan. Najviše ima gvožđa, magnezijuma, natrijuma, bakra i mangana. Mukopolisaharidi, koje spelta takođe sadrži , su značajni po tome što poseduju antiflamatorna svojstva, obnavljaju hrskavicu, koštani i zglobni aparat. Spelta ima mnogo veći sadržaj vitamina B1, B2 i B3 od obične pšenice. Sadrži i vitamin B17. Ima veoma visok sadržaj selena , čiji nedostatak doprinosi nastanku malignih oboljenja.

Sastav:

Organsko brašno od celog zrna 100% spelte i voda.

Nutritivne vrednosti:

Energetske vrednosti 1550 kJ/366 Kcal Masti 4 g, od toga zasićene masnih kiselina 0.7 g, ugljenih hidrata 70 g, šećera 1.5 g, proteina 12.5 g, so 10.1 g

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.