Bio-kutak logo

BRAŠNO OD BADEMA 500g

BRAŠNO OD BADEMA 500g

Šifra: 424

1190 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: CHEF

BRAŠNO OD BADEMA 500g

Opis:

Brašno od badema je potpuno prirodan proizvod koji se dobija mlevenjem pogače badema koja zaostaje nakon hladnog ceđenja ulja iz jezgra badema. Zahvaljujući lekovitim svojstvima i hranljivim sastojcima samog ploda, bademovo brašno je veoma preporučljivo za svakodnevnu upotrebu. Bogato je mineralima, najviše kalcijumom, magnezijumom, fosforom i kalijumom. Nutritivno je bogatije od samog mlevenog badema zbog odstranjenog ulja iz jezgra badema, sadrži oko 50% proteina, biljnih vlakana i vitamina . Zbog svog nutritivnog sastava preporučljivo je za upotrebu u vegeterijanskoj i veganskoj ishrani, kao i kod povećanih energetski potreba – trudnice, dojilje, rast, fizički rad.

Uputstvo:

Bademovo brašno je prijatnog slatkastog ukusa, pa daje veoma lepu aromu jelima. Može se koristiti kao dodatak čorbama, salatama i sosevima, kao i u kombinaciji sa drugim vrstama brašna za pripremu peciva, hleba i kolača.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.