Bio-kutak logo

SHITTAKE (ŠITAKE) 30g

SHITTAKE (ŠITAKE) 30g

Šifra: 359.1

360 RSD

Jedinica mere: komad

Proizvođač: SHIITAKAS

Zemlja porekla: SRBIJA

SHITTAKE (ŠITAKE) 30g

Opis:

Suva Šitake pečurkare dobijaju se sušenjem – dehidracijom svežih Šitake pečuraka u specijalnim sušarama za sušenje medicinskih pečuraka, kako bi one kroz proces sušenja zadržale sve svoje lekovite sastojke i osobine. Za dobijanje jednog kilograma sušenih, potrebno je desetak kilograma svežih Šitake pečuraka. Prednost osušene pečurke je da ima mnogo duži rok trajanja od sveže. Zbog svog aromatičnog ukusa i zdravstvenih benefita preporučuje se konzumiranje grickanjem suvih Šitake pečuraka. 8 zdravstvenih benefita šitake pečuraka: 1. Imuni sistem 2. Antikancerogeno dejstvo 3. Holesterol 4. Obezbedite izvor D vitamina 5. Anti-inflamatorna svojstva 6. Regulisanje telesne težine 7. Antibakterijska svojstva 8. Aromatičnog su i mesnog ukusa

Sastav:

100% sušena shiitake pečurka

Uputstvo:

Osim upotrebe u sušenom stanju, mogu se i rehidrirati potapanjem u vodu u trajanju od nekoliko minuta i kao takve koristiti za pripremanje jela ili spravljanje čaja. 30g odgovara težini od cca 300g sveže pečurke.

*NAPOMENA: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, farmaceutu.